Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Diensten Aankoopmakelaar

Tegenwoordig is de aankoopmakelaar niet meer weg te denken bij de aankoop van een woning. Steeds meer mensen schakelen tegenwoordig een aankoopmakelaar in om zich bij te laten staan bij de aankoop van hun droomhuis.

De vastgoed professionals van UwMakelaar hebben de ervaring en deskundigheid in huis op het gebied van aankoopbegeleiding. Je hebt jouw droomwoning gevonden op internet, maar nu die bezichtiging nog. Ga je wel / geen aankoopmakelaar inschakelen?

Waarom een aankoopmakelaar bij de hand nemen?

  • De verkopende makelaar treedt altijd op namens de verkopers. Daarom behartigt hij ook alleen de belangen van de verkopers. Hij zal er dus alles aan doen om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs en voor de beste voorwaarden te verkopen in het belang van de verkopers.
  • Een aankoopmakelaar daarentegen treedt op namens de koper en neemt jou tijdens het gehele aankooptraject aan de hand. Zo gaan wij mee met bezichtigingen, bekijken wij de waarde van de woning, kijken we naar de bouwkundige staat van de woning, voeren wij de onderhandelingen uit en beoordelen wij de koopovereenkomst.
    Ook in het voor- en na traject kunnen wij je van dienst zijn. Denk bijv. aan het inschakelen van een hypotheekadviseur, een taxateur, aannemer en/of verhuizers.
  • Met een aankoopmakelaar sta je sterker in je schoenen en ga je beslagen ten ijs.
    Stel: je verkoopt zelf je woning en je hebt twee geïnteresseerden die zo goed als hetzelfde bod uitbrengen. De een met een aankoopmakelaar en de ander zonder. Dan is de verkopende partij meestal geneigd om in zee te gaan met de potentiële koper met een aankoopmakelaar. De verkopende makelaar heeft er ook belang bij om de deal goed af te sluiten. Op deze manier is er meer zekerheid en voorbereiding. De verkoper en zijn makelaar weten dat de aankoopmakelaar zijn zaken als de financiering goed heeft gecheckt!
  • Een aankoopmakelaar heeft kennis van de woningmarkt en zijn werkgebied. Hij kan informatie geven over de buurt, de voorzieningen, verbindingen naar snelwegen, reistijden enz. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoe het is om te wonen in niet alleen de gevonden woning, maar ook in de buurt waar het huis staat. Met een aankoopmakelaar weet je tot in de details wat je gaat kopen en waarom de woning bij je past. Hierdoor sta je meer achter je besluit.
  • Door de kennis van de markt en zijn werkgebied adviseert een aankoopmakelaar over welk bod er uitgebracht kan worden. Het is immers zijn werk en is niet emotioneel betrokken bij de aankoop. Wat bij een koper wel kan gebeuren. Een aankoopmakelaar behoedt jou er dus voor dat je niet te veel betaalt voor een woning.

Ook zelf nog een eigen woning die je wilt verkopen? Laat het dan zeker even aan ons weten om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Contact Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Stuur ons dan een e-mail bericht of neem contact op met een van onze vestigingen

"*" indicates required fields

*
*
*
*

Gratis zoekopdracht Blijf op de hoogte van onze nieuwe woningen

Venstersluiten