Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

De ABC in vastgoedbeleggingen Beleggers ABC

De ABC in vastgoedbeleggingen voor Beleggers.

Als ervaren makelaar die geruime tijd beleggers adviseert en begeleidt in de vastgoedmarkt, heb ik gezien hoe belangrijk het is om de juiste tools en kennis te gebruiken bij het maken van investeringsbeslissingen.
Drie van de meest kritische concepten die elke belegger moet begrijpen zijn
-Bruto Aanvangsrendement (BAR),
-Netto Aanvangsrendement (NAR) en
-Return on Investment (ROI).

Bruto Aanvangsrendement (BAR):
Het BAR geeft een eerste indicatie van de potentie van een vastgoedinvestering. Het wordt berekend door de jaarhuur te vergelijken met de totale investeringskosten. Dit is een snelle manier om de inkomstenpotentie van een pand te beoordelen. Hoe hoger het BAR, hoe hoger de aanvankelijke huurinkomsten in verhouding tot de prijs van het pand.

Netto Aanvangsrendement (NAR):
Waar het BAR een ruwe schatting geeft, daar komt het NAR met een realistischer beeld. Het houdt rekening met de operationele kosten, zoals onderhoud, beheer en belastingen. Dit getal is belangrijk omdat het de daadwerkelijke netto-inkomsten weerspiegelt die een belegger kan verwachten. Een gezonde NAR houdt in dat een pand, na aftrek van alle kosten, nog steeds aantrekkelijke inkomsten oplevert.

Return on Investment (ROI):
ROI is de sleutel tot het begrijpen van de totale winstgevendheid van een investering op lange termijn. Het neemt niet alleen de lopende inkomsten en uitgaven in beschouwing, maar ook de waardestijging of -daling van het pand bij verkoop. Een sterke ROI betekent dat een investering over de hele linie winstgevend is, rekening houdend met zowel huurinkomsten als kapitaalgroei.

In de huidige vastgoedmarkt in Nederland kunnen de percentages voor BAR, NAR en ROI variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type vastgoed en de marktomstandigheden.
Als richtlijn kunnen we het als volgt bekijken:

BAR:
Een BAR van 8% tot 10% is ambitieus, vooral in populaire gebieden of grote steden waar de vastgoedprijzen hoger zijn. In minder dichtbevolkte gebieden of opkomende markten kan dit percentage realistischer zijn.

NAR:
Een NAR van rond de 7% kan ook ambitieus zijn, vooral in gebieden met hoge vastgoedwaarden en -kosten. Dit hangt sterk af van de operationele kosten en de netto huurinkomsten.

ROI:
Een ROI van 8-12% is vrij ambitieus en kan afhankelijk zijn van factoren zoals de waardestijging van het vastgoed, de locatie, en de mate van succes in het beheren en optimaliseren van de eigendom.

Als professional richt ik mij op het adviseren van beleggers over deze cruciale metingen.
Een hoog BAR kan aantrekkelijk zijn, maar zonder een goede NAR en een solide ROI kan een investering uiteindelijk teleurstellend zijn.
Mijn rol is om beleggers te begeleiden door deze complexe metingen en hen te helpen goed geïnformeerde beslissingen te nemen die leiden tot een succesvolle en winstgevende vastgoedportefeuille.

N. Erdem
UwMakelaar/Franchisegever

Contact Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Stuur ons dan een e-mail bericht of neem contact op met een van onze vestigingen

"*" indicates required fields

*
*
*
*

Gratis zoekopdracht Blijf op de hoogte van onze nieuwe woningen

Venstersluiten